Friday, 8 March 2013

CERMIN DULU DIRI TU CIK KAK OI !


Dah lama tak update blog sebab tak tahu nak update apa.  Tetibe bila tengok gelagat seorang kawan kelas ni buat saya rasa best juga bahan DIA ni.  Macam nak cari pasal saja aku tengok.  Macam dah lebih-lebih saja aku tengok. hahaha!! (gelak setan).  Aku tak cari pasal, so jangan nk macam2.  Melampau kau ni!

For your information, sy tahu setiap kekurangan atau keburukkan kawan2 serumah saya, terutama Nisa dan Syaza.  tapi itu x bermakna untuk saya membenci mereka, menjaja cerita mereka kesana kemari.  Saya juga tahu mana yg mereka betul atau salah.  Jadi kau tak payah nak M'APIKAN balik keadaan mcm kau tahu semua hal. Tak semestinya kami X bersama, kami ada masalah, setiap orang mahukan PRIVACY,  setiap orang lain-lain cara, tapi kalau ada masalah pun kenapa ada orang luar yang suka menyibuk ya? Kalau rapat dengan seseorang macam belangkas sekalipun, setakat rapat untuk seketika buat apa?  Makin rapat kita dengan seseorang, makin banyak peluang untuk gaduh itu timbul.  Syaza & Nisa adalah kawan aku dari semester 1 sampai 6, walaupun mereka banyak kekurangan, kadang kala meyakitkan hati, MEREKA TETAP KAWAN AKU !  Sekurang-kurangnya, mereka tidak pernah jadi manusia yang ******* macam kau.

Ain & Leha adalah orang yang rapat dengan aku sekarang.  Ain laser orangnya, tapi bila aku laser balik, dia tiada masalah pula. Tak ada pula dia nak panjang-panjang cerita macam kau.  Tapi tak tahulah belakang aku. :D.  Leha no komen, dia dengan dunia dia. Mereka memang tiada masalah, ON saja bila  ajak makan, jalan-jalan, heheheh. Mereka orang baru, dan aku harap mereka tidak menjadi seperti orang yang dimaksudkan diatas.  HARAP SANGAT.

Kelakar tengok orang yang jadi LALANG tu,  dulu bukan main kau mengutuk budak-budak tu, sekarang kau pula  jadi tukang menganjing.  Orang kalau dah salah, takkan nak cerita dia salah,  mesti lah dia nak cover diri dia juga.  Rasa kalau nak menganjing kami, memperli kami, lupakanlah..sebab kami BERTIGA (Syaza, Nisa & Aku) dah cukup faham perangai kawan2 baik kau. Nasiblah aku kawan dengan semua orang...memang betullah orang cakap, PERANGAI KAU NI MEMANG MCM NI.

Last information, bila saya dah mula berbuat baik dengan seseorang yang pernah menyakitkan hati saya, bermaksud saya ikhlas dengan mereka.  Tak ada istilah bertalam muka, pura2 baik, NO !!! Maybe itu diri mereka sendiri.  Buat apa nak panjang2 cerita.  Tapi jangan sampai aku dapat tahu kau macam2 lagi belakang aku, sorry to say...B***H !!

Dah akhir semester ni, tolong lah akhiri kenangan di Poli PD ni cerita yang best-best.  Tak payahlah u all nak cari bahan untuk asyik tengok orang gaduh saja.  Saya tahu mulut awak tu LASER, so kenalah terima kalau orang lain T'LASER dengan awak ya. Harap awak terasalah ya.   CERMIN DULU DIRI TU CIK KAK OI !!!

BAIK DI BALAS BAIK, BURUK DIBALAS BURUK.

I LOVE MY HOUSEMATE ! ORANG GILER, PERGI MAIN JAUH2...SYUHHH...BISINGLAH!

1 comment:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete