Monday, 11 February 2013

Allah, My Family, My Love, & My Friends

Asslammualaikum.

Gong Xi Fa Cai telah berlangsung,
Semua berada di kampung,
Gembira dihati bagai tak terbendung,
Habis membuncitlah perutku dikampung.

1st :

Ya Allah, terima kasih kerana memberikanku kekuatan fizikal dan mental untuk mengharungi liku2 kehidupan di dunia yang penuh dengan perasaan hasad dengki oleh manusia2 hipokrit dan durjana yang hidup didunia ini. Engkau maha adil lagi maha mengetahui dan segalanya aku berserah kepadamu ya Allah utk membalas segala penipuan, fitnah, jenayah yang berlaku keatas diriku. Andai kata balasan didunia yang ku tunggu untuk mereka tiada dalam waktu ini, aku pasti diakhirat tetap ada khas buat mereka yang penuh dengan cemburu, tidak puas hati, hasad dengki. Aku yakin dengan balasanmu ya Allah. Hanya setakat ini yang aku mampu lakukan untuk mengajar mereka dan selebihnya aku serahkan kepadamu. Ameen.

2nd :

Keluarga selalu menjadi yang pertama. Adik2 ku yang sibuk dengan style masing, ibuku yang kini semakin mendekatkan diri kepada Allah, dan bapaku pula yang sibuk mendekatkan diri kepada Allah & semakin gigih mencari projek dan sumber rezeki untuk memberi makan kepada kami sekeluarga. Thanks abah. I love you!

3rd :

Sebagai remaja, aku juga tidak terlepas dari mempunya kekasih hati yang memahami, always respect me, and selalu melindungi aku dari kesusahan dan kesedihan. Bukan nak show off, bajek2, over and so on...at least aku tak hipokrit dan bajek good2 macam kebanyakkan orang kat luar sana tu. Konon x nk show off tapi kehulu kehilir 24 jam pada aku sama saja. Its my life, and please dont busy body like u are perfect. Aku tahu mana baik dan buruk. And for me, lagi better aku cerita pasal diri aku dari menyibuk jaga tepi kain org macam tak ada life sendiri. Oppss!! (Lepas ni comfirm ada penyampai berita pasal blog ni) hahah. Soo jijiks!!Last :

Hidup sorang2 pun tiada guna tanpa kawan2. Cuma yang penting hanya hati2 bila dah tahu dengan siapa kita berkawan. Bukannya menjauhkan diri dan tidak bertegur sapa macam awk tu bagus sangat. Cuba tanya orang lain, semua orang suka awak tak? Hahah. Baik atau buruk, kalau dah nama kawan, kita accept sajalah. Anggaplah itu kekurangan dalam diri masing. Ok done! Love u friends!

No comments:

Post a Comment