Tuesday, 24 May 2011

3 RAHSIA LELAKI YG GURL MESTI TAU

Hai korg..ari ni aq nk kongsi ckt rahsia yg slalu jd prinsip dlm hidup aq time b'couple...

1) Kenapa lelaki selalu kata nak telefon tapi takde pun?

Bila dia call maksudnya dia ambil berat, dia cintakan korang, inilah biasanya definisi cinta bagi gurl cm2 kter ni dalam hal ni.

Definisi lelaki pulak, bila aku kerja kuat dan ada pendapatan yang stabil, aku, pasangan dan keluarga aku akan hidup dengan selesa, semua ini sebab aku sayang, cinta dan ambil berat.

Kalau dia tak call pada masa yang dijanjikan, mungkin dia sibuk, terlupa atau anda boleh tuduh or kata atau rasa kiter seolah-olah tak penting dalam hidup dia. Namun itu TIDAK bermakna dia tak cintakan kiter tau!

2) Lelaki tak suka anda bersikap seperti seorang ibu.

Jangan layan lelaki macam budak kecik, jaga semua keperluan dia hingga ke perkara yang kecil-kecil. Banyak benda yang dia boleh buat sendiri dan kiter perlu memberi sokongan untuknya melakukan sendiri.

Lelaki TAK perlukan seorang lagi ibu! Kalau korang bersikap seolah-olah ibu yang menjaga segalanya untuk dia, percayalah dia akan mula mencari cinta yang lain.
*TP DA GK YG LAKI2 INGAT KITER X CARING PASL DIE..NI LAKI YG X MATANG.

3) Perasaan harga diri lelaki antaranya datang dari kejayaannya dalam karier dan apa yang diusahakan.

Oleh itu, amat penting untuk kiter memberikan masa, peluang dan ruang untuk dia bercakap tentang kejayaan dalam hidupnya, walaupun boring la pulak kiter mendengarnya. Adanya kiter sebagai seorang pendengar yang baik pada masa itu adalah satu signal yang menyatakan kepadanya bahawa kiter adalah seorang yang mengambil berat, prihatin, seorang yang boleh berkongsi hidup bersama dirinya, seorang yang boleh diharapkan, anda seorang yang amat pengasih dan dia pasti selesa dan suka bersama kiter!:D

NI LG 1 AQ NK INGATKAN KORANG...HAL NI SLALU GURL SLAH FHM & SLALU GURL WAT YG LEH TJADI CLASH :

CEMBURU
Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan. Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Lelaki ni lemas kalau awek cemburu berlebih-lebihan� sikit2 dok telefon bf kat tempat kerja or kolej. Bf baru balik kolej dah kita tanya macam-macam. Bf dtg lewat dah syak yg bukan2�

CEREWET
Kata ulama hati gurl ni terletak pada mulutnya. Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Laki tak suka bila gf die cerewet tak bertempat. Contohnya kalau bf bawa makan luar, gf nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.
*KAT CNI AQ NK NASIHATKAN, KTER JD GURL X PYHLAH NK DEMAND SGT...WALAUPUN KTER DAH BIASA HIDUP SNG, ANAK ORG KAYA KER..KTER RELEKS2 JERK...XPYH NK TUNJUK2 SGT...X SLH NK DEMAND TP GUNE DUIT SNDIRI..JGN SAMPAI DIGELAR METRIALISTIK!!!

No comments:

Post a Comment